Ik ben geboren in Amsterdam West (1950) en als kind verhuisd naar Noord waar ik nog steeds woon en werk.

 

Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit landschappen, stillevens en portretten, uitgevoerd met diverse materialen en technieken. Naast mijn vrije werk, doe ik ook opdrachten.

 

Werk van mij is o.a. aangekocht door het G.V.B. van Amsterdam.

In 2011 is een drieluik van mij onthuld in het mariniersmuseum in Rotterdam

met als thema het werk van de Nederlandse mariniers in Afghanistan.

 

Op de Rietveldakademie en later de Koninklijke Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag heb ik in 1975 de MO-tekenaktes behaald. Tot 2011 ben ik, naast het vrije schilderen, ook werkzaam geweest als tekendocent.

 

Tekenen en later ook het schilderen heb ik altijd leuk gevonden.

Mijn eerste opdracht (ik was 14) was een tekening voor de omslag van een jubileumkaart voor de betonfabriek Indeco Coignet in Zaandam waar mijn vader werkte. Het stelde een Daftruck met oplegger voor die betonelementen vervoerde naar de in aanbouw zijnde flats in de Bijlmermeer. Gelukkig reden deze wagens regelmatig langs onze voordeur, zodat ik telkens bij elke passage weer een onderdeel aan mijn ontwerptekening kon toevoegen. Van het geld heb ik op advies van mijn oom, die in de reclamewereld werkte, o.a. een rapidograaf gekocht.

Met deze tekenpen maakte ik vooral veel tekeningen van grote bouwwerken. Door de buitenmuur weg te laten en in plaats van mensen te kiezen voor muisjes kon ik gemakkelijk laten zien wat er binnen zoal gebeurde, mijn fantasie de vrije loop latend. De voormalige vuilnisverbranding aan de Papaverweg had ik zo vaak alleen van buiten gezien, dus ik vond het heerlijk om nu eens zelf te bedenken en te laten zien wat er door al die muisjes met het vuilnis werd gedaan.

 

IN MEMORIAM: Henk Bezuijen 

15-11-1950 * 17-07-2021